Voileipäkakkuja toivottiin ristiäisiin kaksi; liha ja kala. Halusin kokeilla pyöreän voileipäkakun tekoa, koska en ole sellaista ennen tehnyt. Kasasin kakun 24 cm irtopohjavuokaan. Hieman enemmän aikaa kasaaminen vei, mutta minusta pyöreä kakku oli kivaa vaihtelua. Kakkuun meni 1 pkt paahtoleipää ja kaksi pientä pakettia ruisvuokaleipää. Täytteen ohje tulee tässä:

  • 250 g voimakkaan makuista Koskenlaskija-sulatejuustoa
  • 1 dl kermaa
  • 300 g raejuustoa
  • 500 g lämminsavustettua lohta
  • ruohosipulia
  • Dijon sinappia

Sulata pilkottu Koskenlaskija ja kerma mikrossa ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki ja lisää raejuusto, hienonnettu ruohosipuli, lohi pieninä paloina sekä hieman sinappia. Dijon sinappi on todella voimakasta, joten sitä kannattaa käyttää aika varovasti. Tarkista maku.

Koristeena käytin kirsikkatomaatteja, kurkkulastuja, sitruunaa, herneenversoja sekä kylmäsavulohta.

Lihavoileipä kakun tein pelkästään paahtoleivästä. Sitä meni kakkuun vähän yli pussillinen. Tässä ohje täytteeseen:

  • 250 g voimakkaan makuista Koskenlaskija-sulatejuustoa
  • 1 dl kermaa
  • 300 g raejuustoa
  • 500 g palvikinkkua pieneksi suikaloituna
  • persiljaa hienonnettuna
  • Dijon sinappia

Sulata pilkottu Koskenlaskija ja kerma mikrossa ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki ja lisää raejuusto, hienonnettu persilja, kinkkusuikaleet sekä hieman sinappia. Dijon sinappi on todella voimakasta, joten sitä kannattaa käyttää aika varovasti. Tarkista maku.

Kinkkuvoileipäkakun koristeena käytin: herneenversoja, tummia viinirypäleitä, kurkkua, pippurihärkä-leikkelettä sekä tomaatti ruusuja.