Työkaverini tilasi minulta tyttönsä ristiäisiin kaksi isoa voileipäkakkua; lämminsavulohi - ja kinkku-kalkkuna, sekä kaksi täytekakkua. Vieraita juhlissa oli noin 30.

1998397.jpg

Kalavoileipäkakku:

  • 2 pkt monivilja paahtoleipää (á 540 g)
  • 3 pkt ruisrouhelimppua (á 485 g)

Kostukseen:

  • kasvislientä; oisinko laittanut jotain 3 dl pintaan

Täyte: 

Tällä samalla ohjeella olen aiemmin tehnyt tupareihin palttoonnappeja (löytyy suolaset naposteltavat osasta). Nyt päätin tehdä saman tahnan voileipäkakun väliin, mutta tuplasin ohjeen. 

  • 500 g Koskenlaskijaa
  • 2 dl kermaa
  • 400 g raejuustoa
  • n. 500 g lämminsavulohta
  • ruohosipulia
  • Dijon-sinappia

Sulata pilkottu Koskenlaskija ja kerma mikrossa ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki ja lisää raejuusto, hienonnettu ruohosipuli, lohi pieninä paloina sekä hieman sinappia. Dijon sinappi on todella voimakasta, joten sitä kannattaa käyttää aika varovasti. Tarkista maku.

Kuorrutus:

  • 2 pkt ruohosipuli tuorejuustoa (á 200 g)
  • hieman kermaa notkistamiseen

Kakun koristelin kirsikkatomaatin puolikkailla, kananmunalla, ruohosipulilla, tomaatin kuoresta tehdyllä ruusulla sekä kurkulla (josta tein myös tomaattiruusulle lehdet). Tomaattiruusun teko-ohjeet löytyy ainakin Sekasopan Marien blogista.

1998400.jpg

Tässä vielä lähikuva ruususta. Kokeilin tomaattiruusun tekoa ensimmäistä kertaa. Ensin en oikein meinannut oivaltaa miten päin kuori pitää pyörittää, että lopputulos muistuttaisi ruusua. Mutta mielestäni ihan hyvän näköinen koristeesta tuli lopulta. Tähän ruusuun käytin 2 tai 3 tomaatiin kuorta, en muista varmaksi ku alkoi hieman väsymys painaa päälle kakkuja koristellessa.