Tämän ohjeen sain työkaveriltani. Koristeeksi tein suklaasiirtokuva-arkilla ja valkosuklaalla kakkuun reunan. Kakun päällä on kermavaahtoa ja jäisiä puolukoita.. Karpaloita kun en viitsinyt ostaa pelkästään koristeiden takia :)

Pohja:

  • 150 g kaurakeksejä
  • 50 g voita ( laitoin kyl vähän enemmän, ehkä 75g)

Täyte:

  • 4 liivatetta
  • 150 g valkosuklaata
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2, 25 dl sokeria (suosittelen tarkkailemaan sokerin määrää. Käytin kakkuun Pandan suklaata ja 1½ dl sokeria ja tuli tarpeeksi makeaa)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 keltuaista
  • 2 valkuaista
  • 2 dl kuohukermaa

Karpalohyytelö

  • 3 dl laimentamatonta karpalomehua
  • 2 dl vettä
  • 6 liivatetta

Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle, jossa on leivinpaperi. Laita vuoka kylmään.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 10 min. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma ja valkuaiset eri kulhoissa ja laita ne hetkeksi kylmään odottamaan. Sekoita tuorejuustoon  sokeri, keltuaiset, hieman jäähtynyt suklaa ja kiehuvaan vesitilkkaan sekoitettu liivate. Lisää seokseen kermavaahto ja valkuaisvaahto varovasti nostellen. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Laita liivatteet likoamaan hyytelöä varten. Mittaa kattilaan mehu ja vesi ja kiehauta ne. Lisää puristetut liivatteet ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kaada hyytelö kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Tässä vielä kuva kakusta ennen koristelua.