1628444.jpg

Tämän ohjeen bongasin Chocomumin sivuilta, mutta taisi olla alunperin Marien ohje. Todella hyvä ja raikas kakku, tätä tehdään varmasti useammastikin. Koristeperhosen pursotin maitosuklaasta.

Pohja:

  • 150 g kaurakeksejä
  • 75 g voita sulatettuna

Täyte:

  • 4 liivatetta
  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  • 1-1 ½ dl sokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 2 ½ rkl sitruunamehua
  • 2 - 3 dl kuohukermaa

Päälle:

  • 2 dl mangososetta
  • 2 liivatetta
  • 2 rkl vettä

Murskaa keksit ja sekoita ne voisulan kanssa. Painele kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 10 min. Vatkaa kerma + sokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuuston sekaan vaniljasokeri, sitruunamehu ja vaahdotettu kerma. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kiehuvaan veteen. Anna jäähtyä hetki ja kaada liivate ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen muiden aineiden joukkoon. Kaada seos irtopohjavuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

 Valmista päällinen: Laita liivatteet likoamaan n. 10 min runsaaseen kylmään veteen. Purista niistä vedet pois ja sulata kiehuvassa vedessä. Sekoita liivate mangososeen joukkoon ohuena nauhana. Kaada irtopohjavuokaan ja anna hyytyä.